Maak een afspraak Blog Ontdek waarom wij
de slimste keuze zijn
Enkele referenties
Ontdek waarom wij de slimste keuze zijn
 • Eerlijk en transparant
 • Garantie op hoogste kwaliteit
 • Professionals in PUR
Bereken de prijs van je isolatie
ontdek al onze tips

Ontdek onze handige configurator ...

Bereken de prijs van je isolatie

In +10 jaar al meer dan 10.000 tevreden klanten

Enkele referenties

Anhydrietchape: de voor- en nadelen

Een anhydrietchape is een vloeichape die, in tegenstelling tot een cementgebonden dekvloer, niet op basis van cement maar op basis van gips (calciumsulfaat) gemaakt wordt. Hoewel sommige soorten anhydrietchape uitgebreid geschuurd moeten worden, is dit bij de anhydriet vloeichape die gebruikt wordt in België haast nooit het geval: deze vloeichape heeft namelijk een open structuur met poriën, waardoor ze goed uitdroogt.

Anhydrietchape voor stevigheid en duurzaamheid

In grote bouwprojecten onderscheidt anhydrietchape zich dankzij enkele belangrijke voordelen. Zo is de structuur, eenmaal ze volledig droog is, bijzonder sterk en goed belastbaar. Je kan er dus probleemloos met zware gewichten over rijden zonder dat de anhydriet vloeichape breekt of scheurt, wat bij een cementgebonden dekvloer minder vanzelfsprekend is. Daarenboven kan een anhydrietchape zeer dun gelegd worden, vanaf slechts 30 millimeter, zonder aan sterkte te moeten inboeten.

 

Anhydrietchape in grote projecten

Het plaatsen van anhydrietchape is een arbeidsvriendelijk proces doordat de dekvloer gemakkelijk verwerkbaar en bijna zelf egaliserend is.

Een anhydrietchape is een vloeichape die, in tegenstelling tot een cementgebonden dekvloer, niet op basis van cement maar op basis van gips (calciumsulfaat) gemaakt wordt.
Bovendien is deze vloeichape een uitstekende keuze bij vloerverwarming aangezien het materiaal een ideale thermische geleidbaarheid heeft. Voor grotere bouwwerken, specifieke toepassingen of renovatiewerken waar een te lage hoogte qua vloeropbouw aanwezig is, vormen chapewerken van anhydriet vloeichape in combinatie met gespoten PUR dus een dankbare oplossing.
Voor woon- en appartementsprojecten is anhydrietchape echter minder geschikt.

Vocht en anhydrietchape

Voor woon- en appartementsprojecten is anhydrietchape echter minder geschikt. De droogtijden zorgen er namelijk voor dat het langer duurt voor er met de uiteindelijke vloerafwerking kan begonnen worden. Daarenboven is een dekvloer op basis van anhydriet ook iets duurder dan cementgebonden chape, wat voor projecten die de extra stevige ondergrond niet nodig hebben een nodeloze kost zou betekenen. Pas ook op met anhydriet vloeichape in vochtige ruimtes zoals badkamers, want deze dekvloer is veel minder vochtbestendig dan een cementgebonden dekvloer.

 

Anhydrietchape via Verbiest & Partner

Van plan anhydrietchape te plaatsen in jouw bouwproject? Hou er dan rekening mee dat het gebouw tijdens en na het leggen van de dekvloer volledig regen- en vochtvrij moet zijn. 

Om er zeker van te zijn dat de anhydriet vloeichape perfect aansluit bij jouw vloerisolatie, besteed je jouw ondervloer als totaalproject best uit aan een gerenommeerde en betrouwbare partner. Zo wordt niet alleen de chapelaag, maar ook de vloerisolatie in gespoten PUR zo egaal mogelijk afgewerkt. Verbiest & Partner biedt je één aanspreekpunt voor isolatie en chape, zo is jouw totale ondervloer in goede handen.
T
014/62.00.16
anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer
anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer
 • Snelle reactie en goede opvolging. Perfecte uitvoering

  Juul Appels

 • Strakke planning werd gerespecteerd

  Geenen Dave

 • Was iedereen in de bouw maar zoals jullie ;) Merci hiervoor

  Mike Spaargaren

 • Zeer tevreden en alles proper achtergelaten. Aanrader

  Wendy Steenackers

 • Ervaring met Verbiest was een schot in de roos. TOP-bedrijf

  Ivo Kumpen

 • Wij verkozen Verbiest boven bedrijven dichterbij. Aanbeveling

  Chanet Wendy

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer anhydrietchape anhydriet vloeichape vloeichape dekvloer cementgebonden dekvloer Alle realisaties

Eens vrijblijvend spreken?