Maak een afspraak Blog Ontdek waarom wij
de slimste keuze zijn
Enkele referenties
Ontdek waarom wij de slimste keuze zijn
 • Eerlijk en transparant
 • Garantie op hoogste kwaliteit
 • Professionals in PUR
Bereken de prijs van je isolatie
ontdek al onze tips

Ontdek onze handige configurator ...

Bereken de prijs van je isolatie

In +10 jaar al meer dan 10.000 tevreden klanten

Enkele referenties

Chapewerken met kennis van zaken

Goed uitgevoerde chapewerken gaan hand in hand met kwalitatieve isolatiewerken en beide zijn onontbeerlijk voor een degelijke en stabiele vloer. Verbiest & Partner biedt een totaaloplossing voor jouw ondervloer, startend met kwalitatieve isolatiewerken met PUR isolatie, al dan niet gevolgd door een laag chape. Bij Verbiest & Partner weten we immers als geen ander dat isolatiewerken en chapewerken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een goede chape begint bij goed uitgevoerde isolatiewerken. Verbiest & Partner neemt daarom ook graag jouw totaalproject ter harte en weet met kennis van zaken jouw ondervloer te realiseren.

De (on)zichtbare kracht van chapewerken

Een kwalitatieve vloer draait immers niet alleen om een mooie en krasbestendige vloerbedekking, maar vooral om de lagen onder jouw vloerbedekking. Slechte isolatie of oneffenheden in de chape zijn zelfs voor de mooiste tegels, parketsoorten of andere types vloerbedekking een heuse nachtmerrie! Niet alleen de keuze van je vloerbedekking, maar ook van partner voor chape- en isolatiewerken, verdient dus de nodige aandacht. Verbiest & Partner heeft de kennis, ervaring en gemotiveerde vakmensen in huis om een kwalitatieve isolatielaag te realiseren in gespoten PUR, gevolgd door zorgvuldige chapewerken.

Jij hoeft echter maar één belangrijke keuze te maken en dat is de keuze van een kwalitatieve partner voor jouw chape- en isolatiewerken.

PUR ISOLATIE + CHAPEWERKEN = totaaloplossing bij Verbiest & Partner

Op een slechte isolatielaag zal nooit een kwalitatieve laag chape kunnen gelegd worden. Dat is meteen ook de reden waarom Verbiest & Partner niet enkel chapewerken aanbiedt. Wij gaan voor kwalitatieve isolatiewerken, al dan niet gevolgd door een gepaste laag chape. Alleen zo kunnen wij een kwalitatieve ondervloer garanderen die de perfecte basis vormt voor jouw vloerbedekking én voor jarenlang zorgeloos genot!

 

Waar dienen die chapewerken nu eigenlijk voor?

Bij chapewerken, of werken aan de dekvloer wordt een laag bovenop de geïsoleerde draagvloer geplaatst. Hierop komt de uiteindelijke vloerbedekking, zoals tegels of parket, te liggen. Een mooi en vlak eindresultaat start dus bij een egale, stevige en vakkundig geplaatste ondergrond. Bij Verbiest & Partner kan je erop vertrouwen dat zowel de isolatielaag als de laag chape deskundig geplaatst worden en perfect op elkaar afgestemd zijn. Het resultaat? Een egale vloer, zonder niveauverschillen! Verbiest & Partner is daarbij de chaperon van jouw chape- en isolatiewerken en biedt je één aanspreekpunt voor jouw kwalitatief eindresultaat.

Chape kan gemaakt worden op basis van anhydriet of kunsthars, maar meestal wordt chape op cementbasis gefabriceerd.

Het ABC van chapewerken

 Chape kan gemaakt worden op basis van anhydriet of kunsthars, maar meestal wordt chape op cementbasis gefabriceerd. Aan de chape kunnen ook verschillende additieven worden toegevoegd, waardoor een extra dunne of een sneldrogende laag chape mogelijk wordt, zonder aan stevigheid in te boeten. Naast deze verschillende types chape, heb je ook nog verschillende methodes van plaatsing van de chape. Heb je ooit al gehoord van zwevende chape? Neen? We leggen het je graag even uit. Zwevende chape is immers de meest interessante vorm van chapewerken, waarbij de chape wordt geplaatst met een wapeningsnet, vloerisolatie in gespoten PUR en een afscheidingslaag. De PUR isolatie biedt uitstekende thermische en akoestische bescherming en doordat dit type dekvloer losligt en niet aan de ondergrond gehecht is, wordt het risico op scheuren geminimaliseerd. Naast zwevende chapewerken heb je nog hechtende en niet-hechtende chapewerken.

 


 


Hechtende chape wordt rechtstreeks op de draagvloer geplaatst. Deze manier van werken is budgetvriendelijk en snel, maar thermisch en akoestisch niet zo interessant. Bij niet-hechtende chape wordt tussen draagvloer en chape een kunststoffolie als afscheidingslaag gebruikt. Dit is interessant bij poreuze of onstabiele ondergronden, maar heeft dezelfde thermische en akoestische nadelen als hechtende chape.

 

Verbiest & partner, de partner voor jouw chapewerken

De keuze 

 

 • voor het type chape
 • voor het type plaatsing van de chape
 • voor de uitvoer van de chapewerken
 • voor de isolatielaag onder de chape

 

bepaalt in belangrijke mate het uitzicht, het comfort en de duurzaamheid van jouw vloer.

 

Jij hoeft echter maar één belangrijke keuze te maken en dat is de keuze van een kwalitatieve partner voor jouw chape- en isolatiewerken. Verbiest & Partner adviseert je graag over de mogelijkheden die het meest geschikt zijn voor de vloeren binnen jouw project en biedt één aanspreekpunt voor gefundeerd advies, kwalitatieve uitvoering, nauwkeurige opvolging en uitgebreide service-na-plaatsing. Verbiest & Partner maakt graag vrijblijvend een offerte op voor jouw project. Aarzel dus niet ons te contacteren of start met een offertevraag via onze handige configurator.

T
014/62.00.16
Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie
Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie
 • Snelle reactie en goede opvolging. Perfecte uitvoering

  Juul Appels

 • Strakke planning werd gerespecteerd

  Geenen Dave

 • Was iedereen in de bouw maar zoals jullie ;) Merci hiervoor

  Mike Spaargaren

 • Zeer tevreden en alles proper achtergelaten. Aanrader

  Wendy Steenackers

 • Ervaring met Verbiest was een schot in de roos. TOP-bedrijf

  Ivo Kumpen

 • Wij verkozen Verbiest boven bedrijven dichterbij. Aanbeveling

  Chanet Wendy

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie Chapewerken chape isolatiewerken chape- en isolatiewerken pur isolatie Alle realisaties

Eens vrijblijvend spreken?