Maak een afspraak Blog Ontdek waarom wij
de slimste keuze zijn
Enkele referenties
Ontdek waarom wij de slimste keuze zijn
 • Eerlijk en transparant
 • Garantie op hoogste kwaliteit
 • Professionals in PUR
Bereken de prijs van je isolatie
ontdek al onze tips

Ontdek onze handige configurator ...

Bereken de prijs van je isolatie

In +10 jaar al meer dan 10.000 tevreden klanten

Enkele referenties

Sneldrogende chape om tijd te besparen

Staat je bouwproject onder tijdsdruk? Dan gebruik je het best een sneldrogende chape. Wat is nu het verschil met een traditionele cementgebonden chape en waarvoor wordt het gebruikt? Wij maken je wat meer wegwijs in dit type vaak gebruikte chape!

 

Traditionele versus sneldrogende chape

Het grote verschil met een traditionele chape is dat er bij een sneldrogende chape speciale additieven worden toegevoegd. Zo wordt er bij de standaardsamenstelling van een cementgebonden dekvloer een vloeistof bijgevoegd om de dekvloer sneller te laten uitdrogen. Door deze additieven worden de mechanische eigenschappen van de dekvloer sterk verhoogd. Er zijn trouwens additieven met en zonder extra vezelwapening.

 

Sneldrogende chape: dat is tijd gewonnen!

Zoals de naam al doet vermoeden, is het resultaat van die bewerking een kortere droogtijd! Een traditionele chape heeft tenminste 28 dagen nodig om uit te harden en te drogen, maar bij een sneldrogende chape wordt die duur dus drastisch verkort. Er zijn verschillende opties van additieven die optioneel met vezelwapening mogelijk zijn:

 
Sneldrogende chape: dat is tijd gewonnen!

Dat betekent: tijdswinst! Een sneldrogende chape is dus sneller uitgehard waardoor de volgende werken sneller van start kunnen gaan. Vaak wordt een sneldrogende chape toegepast bij chapewerken voor parketvloeren. Zo kan jij je planning voor vloer en vloerbekleding onder controle houden en vermijd je het risico achterop te hinken!

 

Extra voordelen van sneldrogende chape

Sneldrogende chape heeft best veel voordelen tegenover een traditionele cementgebonden chape. Naast de opgeleverde tijdswinst is het een bijkomend voordeel van een sneldrogende chape dat de additieven ervoor zorgen dat het aanmaakvocht kristalliseert. Op die manier zorgen de extra toegevoegde componenten voor een vermindering van krimpscheuren. Kies je als vloerafwerking een coating, is een droogtijdversneller een extra garantie tot minder scheurvorming. Overigens is een sneldrogende chape een prima basis voor alle vloertypes. Bovendien kan je de uithardingstijd zelf bepalen door het type van het product in de chape aan te passen.

 

Sneldrogende chape: ideaal voor winkels

Heel wat winkels en horecazaken kiezen tegenwoordig voor een vloer met sneldrogende chape om zo de werken sneller klaar te hebben en dus geen inkomensverlies te leiden, want time is money! Maar ook bij verbouwingen moet het vaak snel gaan. Sneldrogende chape is dus dé beste oplossing voor wanneer het snel moet gaan!

T
014/62.00.16
Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken
Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken
 • Snelle reactie en goede opvolging. Perfecte uitvoering

  Juul Appels

 • Strakke planning werd gerespecteerd

  Geenen Dave

 • Was iedereen in de bouw maar zoals jullie ;) Merci hiervoor

  Mike Spaargaren

 • Zeer tevreden en alles proper achtergelaten. Aanrader

  Wendy Steenackers

 • Ervaring met Verbiest was een schot in de roos. TOP-bedrijf

  Ivo Kumpen

 • Wij verkozen Verbiest boven bedrijven dichterbij. Aanbeveling

  Chanet Wendy

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken Sneldrogende chape chape dekvloer cementgebonden dekvloer chapewerken Alle realisaties

Eens vrijblijvend spreken?