Ontdek onze troeven
Ontdek onze troeven

PUR vloerisolatie: waar of niet waar?

Polyurethaan of PUR genaamd heeft de laatste 40 jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan ons dagelijks woon- en leefcomfort. Wist je dat je elke keer je in de auto stapt, in een bed ligt, sportschoenen en -kleding draagt, in een zetel gaat zitten, enzovoort, in contact komt met polyurethaan?

Polyurethaan (PUR) is een veelvuldig gebruikt materiaal met bijzonder goede eigenschappen. Het is zeer sterk, duurzaam, en het is onze leefomgeving een onmisbaar product geworden. In vele gevallen kiezen we er niet voor om het te gebruiken, maar ons huis en onze auto steken er vol van. Vroeger gebruikte men het product zelfs in koel- en diepvrieskasten. Er is één situatie waarin we wel zelf kunnen kiezen om het product te gebruiken, en dat is bij de isolatie van onze woning. Vandaag de dag worden 99 op 100 woningen/gebouwen geïsoleerd met polyurethaan voor zowel spouwmuur-, vloer- als dakisolatie. Toch bestaan er veel fabeltjes rondom het product. Verbiest & Partner zet enkele vaak gestelde vragen of opmerkingen voor je op een rij.
Verbiest & Partner is gespecialiseerd in het plaatsen van vloerisolatie in gespoten PUR.
Polyurethaanschuim is chemisch en daarom ongezond
Fout. Polyurethaan (PUR) behoort tot de familie van de polymeren dat vele toepassingen kent. PUR behoort specifiek tot de synthetische polymeren waaronder ook pvc en polyethyleen horen. Het zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot en draagt hierdoor zelfs bij tot een gezondere leefomgeving. Daardoor is het zeer geschikt als isolatiemateriaal.
Gespoten PUR geeft onaangename geuren af
Klopt niet helemaal. Tijdens het aanbrengen van polyurethaan in gespoten vloerisolatie komen inderdaad dampen vrij die na enkele uren en vooral na goed ventileren volledig verdwijnen. Voor inwoners is het daarom belangrijk dat zij de woning intensief verluchten. Het eindproduct is echter wel volledig onschadelijk en helemaal reukloos.
Vloerisolatie in gespoten PUR kan verzakken indien deze te dik is aangebracht
Absoluut niet waar. Vloerisolatie in gespoten PUR dat volgens de regels van de kunst werd geplaatst, is zeer stabiel en praktisch krimpvrij. Deze vloerisolatie kan zonder enig probleem in verschillende diktes worden aangebracht (tot zelfs 50 cm dikte). In hedendaagse woningen worden meestal lagen van tussen 6 cm en 25 cm dikte gespoten. Met een dikte van ± 10 cm behaal je al een uitstekend resultaat.
Ben ik beter af bij één aannemer die het volledig pakket PUR en chape uitvoert?
Bij Verbiest & Partner ben je hiervoor op de juiste plaats! Ons bedrijf werkt steeds op korte termijn en volgt de planning strikt op. Van vloerisolatie tot een afgewerkte dekvloer in chape, wij zorgen voor de volledige vloeropbouw.
Bij het plaatsen van gespoten vloerisolatie in PUR worden alle muren bespat met polyurethaan
Neen. Vooraleer de werkzaamheden beginnen, worden de ramen en deuren volledig afgeschermd, net als de onderzijde van de bepleisterde muren. Wanneer de ondergrond stofvrij is, garanderen wij een perfecte uitvoering zonder nevel.
Spatten beschadigen het buitenschrijnwerk en de beglazing
Geen paniek. Het buitenschrijnwerk wordt steeds volledig afgeschermd en met een speciale tape afgeplakt. Deze tape heeft een zeer goede hechtingskracht maar laat toch geen lijmsporen na. Er zal dus geen schade zijn aan het buitenschrijnwerk en/of de beglazing van je woning.
Geeft vloerisolatie in gespoten PUR een goed akoestisch resultaat?
Niet noodzakelijk, maar je kan wel een goede akoestiek bekomen met gebruik van bijkomende materialen op de gespoten PUR. Polyurethaan heeft namelijk de beste thermische eigenschappen, maar de minst goede akoestische eigenschappen. Dit is niet noodzakelijk een probleem, maar het kan dus gemakkelijk opgelost worden zodat je van het beste van twee werelden kunt genieten.
Kunnen we isolatieplaten zelf plaatsen om geld te besparen?

Isolatieplaten zijn een duurdere en minder kwalitatieve oplossing dan vloerisolatie met gespoten PUR. Zo heb je een vlakke ondergrond nodig om isolatieplaten te plaatsen. Je moet hiervoor eerst de leidingen laten uitvullen met chape waarna de plaatsing van de isolatieplaten kan plaatsvinden. Je zal dus uiteindelijk geen geld uitsparen door te kiezen voor isolatieplaten.

Kort samengevat: voordelen van vloerisolatie in gespoten PUR
 • Vormt een leidinguitvulling en vloerisolatie in één geheel
 • Je bespaart een extra metselwerklaag over de ganse oppervlakte wat een gunstige impact heeft op de kostprijs
 • Geen overschot of snijverlies
 • Gespoten PUR is drukvast en stabiel
 • Gespoten PUR is aanzienlijk goedkoper dan isolatieplaten
 • Naadloos product dat perfect aansluit op de muren
 • Korte uitvoeringstijd
 • Direct beloopbaar
T
014/62.00.16
PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR
PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR
 • Vraag naar onze referenties in jou buurt

  Verbiest & Partner

 • Correcte afspraken en steeds top uitgevoerd.

  Interieurarchitect Rik Struyf

 • Erg tevreden, de afspraken werden goed nagekomen.

  Familie Aerts

 • Gespoten PUR al veel gezien maar deze is wel heel goed!

  Demico BVBA

 • Heel tevreden en proper uitgevoerd. Bedankt.

  Gust

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

 • Heel tevreden met de uitgevoerde werken.

  Karel

PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie gespoten PUR Alle realisaties
ontdek alle tips
 • PUR Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie vloerisolatie

  Vloerisolatie PUR

  Naadloos

  Onbeperkt in dikte

  Zeer vormvast

  Snelle uitvoering

  Fikse besparing

 • PUR Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie vloerisolatie

  Dekvloeren (chape)

  Professionele begeleiding

  Verzorgde afwerking

  Hoogste vlakheidcategorie

 • PUR Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie vloerisolatie

  Kruipkelderisolatie

  Voor bestaande woning

  Warme vloer = warme voeten

  Aangenamer woonklimaat

  Betere energieprestatie

 • PUR Vloerisolatie gespoten PUR PUR vloerisolatie vloerisolatie

  PUR isolatie

  Beste isolatiewaarde

  Werkt levenslang

  Ongevoelig voor vocht

  Milieuvriendelijke PUR

Eens vrijblijvend spreken?